Итеракција меѓу објекти

Карактерите во игрите се дефинирани преку објекти од вградената библиотека со објекти како и со самостојно креирани објекти. За секој од објектите се дефинираат својства, анимации како и меѓусебна итеракција со другите објекти во играта, преку т.н. едитор на настани (event editor) од Clickteam Fusion 2.5 едиторот

Итеракција на објекти во играта Halloween Game, е прикажано на следното видео Bat Launcher:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s