About

Clickteam Fusion 2.5  е софтвер за креирање игри, кој е достапен и во бесплатна верзија и овозможува креирање HTML5 игри и апликации кои работат на web-browser, PC, Mac, таблети и телефони (на Android и iOS), Linux, Game конзоли и Internet/TV boxes.

Можностите на платформата Clickteam Fusion 2.5 – Free Edition овозможуваат:

 • Free HTML5 game & app creation
  Можност за бесплатно креирање и публикување на HTML5 игри и апликации.
 • A simple and consistent interface
  Едноставен едитор за креирање на апликациите преку креирање и работа со објекти, настани и дефинирање интеракции на објектите.
 • Outstanding community and user support
  Огромна база на ресусрси за учење како и заедница за подршка на корисниците

Корисни линкови:

 1. Clickteam Fusion 2.5 blog
 2. Clickteam in Education
 3. Clickteam Fusion 2.5 – Free Eddition
 4. Tutorials
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s